Frikandel

De oer-Hollandse frikandel is een stukje cultuur in je mond. Een frikandel, in de volksmond frikadel, is een langwerpig stuk vlees. Deze snack wordt vaak gemaakt van rundvlees, kippenvlees en/of paardenvlees. Er bestaan tegenwoordig veel varianten op de snack. Zo bestaan er de XXL, de Frikandel Speciaal, de Vegetarische Frikandel en de Friket. De snack haar oorsprong ligt in 1954, waar de frikandel haar commerciële entree maakte. In 1954 zag de snack er echter heel anders uit. De frikandel was hier namelijk nog een soort gehaktbal. Door de warenwet moest deze van vorm veranderen; de langwerpige frikandel was geboren. Frietfestijn biedt u de lekkerste frikandellen en frikandellen speciaal.

Kroket

Met een oorsprong in 1705, Frankrijk, is de kroket een echt stukje geschiedenis. In Nederland ziet men de kroket als een vleeskroket. In België beschouwt men de snack als een aardappelkroket. Net zoals de frikandel, heeft de kroket meerdere varianten. Frietfestijn biedt u heerlijke groente-kroketten. Ook biedt Frietfestijn u de lekkerste goulash-, kalfs- en kipsaté-kroketten. Tot slot serveert Frietfestijn natuurlijk ook de bekende vleeskroket.

Kaassoufflé

De Nederlandse Kaassoufflé bestaat uit een envelop van bladerdeeg en een kaasvulling. Deze vulling bestaat uit een mengsel van smeltkaas, boter, zetmeel, water en bakstabilisator. De gebruikte kaas kan heel erg verschillen, maar door de toevoeging van smeltzouten valt dit vaak niet op. Een variant op de kaassoufflé is de ham-kaassoufflé. Ook deze biedt Frietfestijn natuurlijk aan.

Snacks weetje: Nationale krokettendag

Ieder jaar is er één dag gewijd aan de kroket, de nationale krokettendag. Op 9 oktober “viert” men het overlijden van de bedenker van de kroket, Johannus van Dam. Het perfecte excuus om van een kroket te genieten.

Gehaktstaaf

De gehaktstaaf is een gefrituurde staaf, vaak gemaakt van kippen-, varkens-, of paardenvlees. Aan het gehakt zijn verschillende soorten groenten toegevoegd, onder meer ui, prei en paprika.

Mexicano

De Mexicano is een snack bestaande uit gemalen vlees en kruiden. De naam “Mexicano” werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK in Mexico. De Mexicano zoals wij deze kennen, bestaat echter pas sinds 2006. Hier kreeg zij haar ribvormige uiterlijk. Naast de standaarduitvoering van 135 gram bestaan er vijf versies die variëren in grootte en samenstelling, waaronder een grote variant die gebruikt wordt om broodjes te beleggen. Frietfestijn biedt enkel de standaard Mexicano aan.

Kipnugget

De kipnugget, ook wel chicken-nugget genoemd, is een bekende fast-food snack. Een kipnugget wordt gemaakt van een pasta van fijn gemarineerd kippenvlees. Vervolgens wordt deze gehuld in een kippenhuid bestrooid met beslag of broodkruimels. In de jaren ’50 heeft Robert C. Baker de kipnugget uitgevonden. Zijn innovatie zorgde ervoor dat men de kipnugget kan vormen in welke vorm dan ook.

Snacks weetje: De Frikandel is het populairst!

Misschien is dit niet heel verbazingwekkend, maar de frikandel is de meest populaire snack van Nederland. Wat misschien een grotere verrassing is, is dat de loempia op nummer 2 staat, net boven de kroket.

Viandel

Een viandel is een vleesproduct uit Vianen, waarschijnlijk komt de naam hier ook vandaan. De viandel is een variant op de frikandel, en is qua smaak vergelijkbaar. Echter heeft de viandel een krokant jasje. Daarnaast wordt de snack langer gefrituurd dan een frikandel.

Kipcorn

De kipcorn is een staafvormige snack. De snack bestaat uit een krokante korst van maïspaneermeel met een zachte vulling van kip en/of kalkoen

Supertje speciaal

Een Supertje Speciaal, ook wel een Friet super genoemd, is een combinatie van een grote portie friet speciaal met één frikandel. Serveert men het Supertje Speciaal met 2 frikandellen? Dan heet het een Friet Waterfiets.

Een festival voor kipnuggets?

Wist je dat kipnuggets zo populair zijn dat er zelfs een festival voor is?
Ieder jaar is er in Amerika een 3-daags festival wat zich focust op de kipnugget. Lees hier meer over het Fried Chicken Fest!

Bamiblok

Een bamiblok is een vierkante snack welke bestaat uit bami met doorhaalvloeistof en een paneerlaag eromheen. Veel snackbars bieden de bamischijf ook in ronde vorm aan. Deze krijgt dan de naam bamischijf.

Nasischijf

Een nasischijf of nasibal is een gefrituurde snack die bestaat uit nasi goreng met een paneerlaag eromheen. De nasischijf is ontstaan door de Indische invloed op de Nederlandse keuken. De oorsprong is waarschijnlijk restverwerking door een toko of snackbar in de jaren 50. De heerlijke snack heeft de markt zo verovert dat het een eigen snack werd.

Pikanto Speciaal

De Pikanto speciaal is een gekruide gehaktstaaf, geserveerd met mayo, curry en uitjes. Naast de Pikanto speciaal bestaan er ook de Pikanto naturel en de Piktano oriëntaal, de laatste word geserveerd met taugé, saté en gebakken uitjes.

Neem contact op

Heeft u een overige vraag? Wij helpen u graag!

Draai en win!

Spin voor een gratis extra optie!

1 spin per email Voer je e-mail in en win!
Draai het rad!
Never
Remind later
No thanks