Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 465 recensies
js_loader

Snacks

Het laatste nieuws omtrent de lekkerste snacks!

Gepubliceerd op: 19/01/2023
Snacks
Burger Boss

Welke frituur-snacks zijn er allemaal?

Lekker een frietje eten in het weekend? Dan zijn snacks onmisbaar! Er zijn heel veel verschillende frituur-snacks in Nederland. In dit artikel benoemen wij een aantal van deze heerlijke versnaperingen. Lees snel verder voor leuke weetjes en informatie over deze lekkernijen.

Frikandel

De oer-Hollandse frikandel is een stukje cultuur in je mond. Een frikandel, in de volksmond frikadel, is een langwerpig stuk vlees. Deze snack wordt vaak gemaakt van rundvlees, kippenvlees en/of paardenvlees. Er bestaan tegenwoordig veel varianten op de snack. Zo bestaan er de XXL, de Frikandel Speciaal, de Vegetarische Frikandel en de Friket. De snack haar oorsprong ligt in 1954, waar de frikandel haar commerciële entree maakte. In 1954 zag de snack er echter heel anders uit. De frikandel was hier namelijk nog een soort gehaktbal. Door de warenwet moest deze van vorm veranderen; de langwerpige frikandel was geboren. Wil jij de lekkerste frikandellen proberen? Frietfestijn biedt u de beste frikandellen en frikandellen speciaal!

Frietfestijn - Snacks - Frikandel Speciaal-min
Rundvleeskroket

Kroket

Met een oorsprong in 1705, Frankrijk, is de kroket een echt stukje geschiedenis. In Nederland ziet men de kroket als een vleeskroket. In België beschouwt men de snack als een aardappelkroket. Net zoals de frikandel, heeft de kroket meerdere varianten. Frietfestijn biedt u heerlijke groente-kroketten. Ook bieden wij u de lekkerste goulash-, kalfs- en kipsaté-kroketten. Tot slot serveren we natuurlijk ook de bekende, maar ó-zo-heerlijke vleeskroket.

Kaassoufflé

De Nederlandse Kaassoufflé bestaat uit een envelop van bladerdeeg en een kaasvulling. Deze vulling bestaat uit een mengsel van smeltkaas, boter, zetmeel, water en bakstabilisator. De gebruikte kaas kan heel erg verschillen, maar door de toevoeging van smeltzouten valt dit vaak niet op. Een variant op de kaassoufflé is de ham-kaassoufflé. Ook deze biedt Frietfestijn natuurlijk aan. Probeer hem eens!

Kaassoufflé - Snacks - Frietfestijn-min

Snacks weetje: Nationale krokettendag

Ieder jaar is er één dag gewijd aan de kroket, de nationale krokettendag. Op 9 oktober “viert” men het overlijden van de bedenker van de kroket, Johannus van Dam. Het perfecte excuus om schaamteloos van een kroket te genieten.

Gehaktstaaf-min

Gehaktstaaf

De gehaktstaaf is een gefrituurde staaf, vaak gemaakt van kippen-, varkens-, of paardenvlees. Aan het gehakt zijn verschillende soorten groenten toegevoegd, onder meer ui, prei en paprika. Dit samen zorgt voor een echte sensatie in je mond, heerlijk genieten. Zelf geniet ik vaak van een gehaktstaaf met een klein beetje mayonaise.

Mexicano

De Mexicano is een snack bestaande uit gemalen vlees en kruiden. De naam “Mexicano” werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK in Mexico. De Mexicano zoals wij deze kennen, bestaat echter pas sinds 2006. Hier kreeg zij haar ribvormige uiterlijk. Naast de standaarduitvoering van 135 gram bestaan er vijf versies die variëren in grootte en samenstelling, waaronder een grote variant die gebruikt wordt om broodjes te beleggen. Frietfestijn biedt enkel de standaard Mexicano aan, maar ook deze snack is heerlijk smullen.

Mexicano-min
Frietfestijn - Snacks - Kipnuggets-min

Kipnugget

De kipnugget, ook wel chicken-nugget genoemd, is een bekende fast-food snack. Een kipnugget wordt gemaakt van een pasta van fijn gemarineerd kippenvlees. Vervolgens wordt deze gehuld in een kippenhuid bestrooid met beslag of broodkruimels. In de jaren ’50 heeft Robert C. Baker de kipnugget uitgevonden. Zijn innovatie zorgde ervoor dat men de kipnugget kan vormen in welke vorm dan ook. Zo kun je de snacks tegenwoordig zelfs vinden als dino-vormpjes. Erg leuk voor de kids!

Snacks weetje: De Frikandel is het populairst!

Misschien is dit niet heel verbazingwekkend, maar de frikandel is de meest populaire snack van Nederland. Wat misschien een grotere verrassing is, is dat de loempia op nummer 2 staat, net boven de kroket.

Viandel

Een viandel is een vleesproduct uit Vianen, waarschijnlijk komt de naam hier ook vandaan. De viandel is een variant op de frikandel, en is qua smaak vergelijkbaar. Echter heeft de viandel een krokant jasje. Daarnaast wordt de snack langer gefrituurd dan een frikandel. Hierdoor is de viandel knapperig en net wat steviger dan de frikandel. Een heerlijke snack in combinatie met bijvoorbeeld currysaus.

Frietfestijn - Snacks - Viandel-min
Frietfestijn - Snacks - Kipcorn-min

Kipcorn

De kipcorn is een staafvormige snack. De snack bestaat uit een krokante korst van maïspaneermeel met een zachte vulling van kip en/of kalkoen. Deze heerlijke frituursnack is fantastisch te combineren met een wat pittigere saus zoals sweet chili. Ook is de kipcorn snack erg lekker in combinatie met een broodje.

Supertje speciaal

Een Supertje Speciaal, ook wel een Friet super genoemd, is een combinatie van een grote portie friet speciaal met één frikandel. Serveert men het Supertje Speciaal met 2 frikandellen? Dan heet het een Friet Waterfiets. Deze heerlijke combinatie van friet en frikandellen is niet te missen op een gezellig avondje feesten.

Supertje speciaal | Frietfestijn

Een festival voor kipnuggets?

Wist je dat kipnuggets zo populair zijn dat er zelfs een festival voor is?
Ieder jaar is er in Amerika een 3-daags festival wat zich focust op de kipnugget. Lees hier meer over het Fried Chicken Fest!

bami blok

Bamiblok

Een bamiblok is een vierkante snack welke bestaat uit bami met doorhaalvloeistof en een paneerlaag eromheen. Veel snackbars bieden de bamischijf ook in ronde vorm aan. Deze krijgt dan de naam bamischijf. De ietwat pittige snack is niet te missen in een snackbox en gaat vaak samen met de nasischijf , kipnuggets en bitterballen.

Nasischijf

Een nasischijf of nasibal is een gefrituurde snack die bestaat uit nasi goreng met een paneerlaag eromheen. De nasischijf is ontstaan door de Indische invloed op de Nederlandse keuken. De oorsprong is waarschijnlijk restverwerking door een toko of snackbar in de jaren 50. De heerlijke snack heeft de markt zo verovert dat het een eigen snack werd. Nu is de nasischijf niet meer weg te denken.

Nasischijf
Pikanto Speciaal

Pikanto Speciaal

De Pikanto speciaal is een gekruide gehaktstaaf, geserveerd met mayo, curry en uitjes. Naast de Pikanto speciaal bestaan er ook de Pikanto naturel en de Piktano oriëntaal, de laatste word geserveerd met taugé, saté en gebakken uitjes.

Wist je dat?

Onze snacks worden volledig in plantaardige olies en vetten gebakken. Hierdoor zijn onze snacks niet alleen een stuk lekkerder. Maar ook een stuk gezonder!

Heerlijke snacks op uw bedrijfslunch

Een bedrijfslunch, compleet verzorgd met heerlijke friet en snacks, is toch wel dé manier om jouw werknemers te bedanken voor hun harde werken. Wij komen graag met onze foodtruck langs om ervoor te zorgen dat uw medewerkers een bedrijfslunch krijgen om niet te vergeten.

Ik wil een heerlijke bedrijfslunch
Frietfestijn - Over ons - Frietwagen huren | Foodtruck op locatie huren | Bedrijfslunch organiseren
Frietwagen met personeel

Foodtruck huren op uw feest

Geeft u een feest? Ook dan is het huren van een foodtruck een fantastisch idee! U hoeft zich zelf geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat uw gasten voorzien worden van onze heerlijke frituursnacks, frieten, sauzen en dranken. Zo kunt u genieten van de gezelligheid!

Contact

Mobiele frietkraam

Met onze mobiele frietkraam kunnen wij u overal van dienst zijn. Zo kunt u genieten van onze hele lijst aan snacks in Zeeland of in Groningen. Het maakt voor ons niets uit! Wij willen heel Nederland kennis laten maken met onze heerlijke frituursnacks en frieten. Onze mobiele frietkraam heeft enkel een stopcontact nodig. Wij zorgen er voor dat u overal heerlijk kunt smullen.

Bespreek de mogelijkheden
Mobiele frietkraam huren? | Heerlijke snacks