Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 465 recensies
js_loader

Friet

Het laatste nieuws omtrent de lekkerste snacks!

Gepubliceerd op: 13/01/2023
Friet

Welke friet(soorten) zijn er allemaal?

Heerlijk smullen

Lekker een feestje in het weekend? Dan is friet natuurlijk onmisbaar! Er zijn heel veel verschillende frietsoorten in Nederland. In dit artikel benoemen wij een aantal van deze heerlijke frieten. Lees snel verder voor leuke weetjes en informatie over deze lekkernijen.

https://frietfestijn.nl/wp-content/uploads/2023/01/pexels-kalz📸🇺🇬-2498440-scaled.jpg

Dé friet

“Friet, frieten of patat is een gerecht van gefrituurde aardappelreepjes.” afhankelijk van de bereidingswijze en vorm krijgt de friet een andere benaming. Denk bijvoorbeeld aan rasfriet, kreukelfriet, Franse frieten of Vlaamse frieten. Ook afhankelijk van de saus of snacks krijgt de friet een andere naam. Denk aan een patatje oorlog of een frietje saté.

frietsoorten | friet, patat, frietjes | alles wat je moet weten over friet
Heerlijke friet uit de patatkraam

Vlaamse friet

Wanneer men spreekt van Vlaamse frieten heeft men het vaak over de dikkere frieten. Het gaat hier om frieten met een dikte van minimaal 14mm. Hierdoor proeft u vaak wat meer van de aardappel. Daarnaast worden de frieten twee keer gebakken. Hierdoor verliest de aardappel een groot gedeelte van haar vocht.

Franse frietjes

Bij franse frietjes denken mannen het liefst aan de dunnere frietjes. Het gaat hier vaak om frietjes tussen de 5mm en 8mm. Deze frietsoort wordt met naam aangeboden in amerikaanse fastfoodketens

Ook smullen?
https://frietfestijn.nl/wp-content/uploads/2023/01/afbeelding-friet-met-aardappels-in-een-bak.jpeg

Friet weetje: Wij houden van friet!

Dat Nederlanders van friet houden is algemeen bekend. Maar wist u dat we gemiddeld 10 kilo aan friet eten per jaar?

snackwagen huren? | Franse frietjes |Frietfestijn

Patatas Bravas

Patatas bravas zijn aardappelen die in ongelijke stukken zijn gesneden. Vervolgens worden deze gefrituurd in olie. Patatas bravas zijn aardappelen die in ongelijke stukken zijn gesneden en worden gefrituurd in olie. De gefrituurde aardappelen worden vaak gebruikt met een salsa; de ‘salsa brava’. De patatas bravas zijn heerlijk in combinatie met een glas bier of wijn. Puur genot.

Spicy Friet

Zoals de naam eigenlijk al zegt zijn Pittige frietjes pittig lekker. De heerlijke frieten worden vaak met chilipoeder en zout klaargemaakt. Maar er zijn natuurlijk niet veel meer mogelijkheden. Zo kun je de Pittige friet precies maken zoals jij deze wilt.

Spicy fries
Cheesy fries

Cheezy frietjes

Cheezy fries, oftewel kaasfrietjes, zijn heerlijke frieten klaargemaakt met kaas. De cheezy fries worden vaak klaargemaakt met cheddar maar kunnen natuurlijk op verschillende manieren worden gebruikt.

Wat kost zo'n heerlijk frietje?

Wist u dat?

Onze friet wordt volledig in plantaardige olies en vetten gebakken. Hierdoor zijn onze snacks niet alleen een stuk lekkerder. Maar ook een stuk gezonder!

Heerlijke friet op uw bedrijfslunch

Een bedrijfslunch, compleet verzorgd met heerlijke friet en snacks, is dé manier om uw werknemers te bedanken voor hun harde werk. Wij komen graag met onze foodtruck langs om ervoor te zorgen dat uw medewerkers een bedrijfslunch krijgen om niet te vergeten.

Boeken

afspraak is afspraak

ook halal, vegan en vega

4.9 van de 5 klant waardering

Mobiele frietwagen - Animatie Busje - Frietfestijn

Foodtruck huren op uw feest

Geeft u een feest? Ook dan is het huren van een foodtruck een fantastisch idee! U hoeft zich zelf geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat uw gasten worden voorzien van onze heerlijke frituursnacks, frieten, sauzen en dranken. Zo kunt u genieten van de gezelligheid!

Foodtruck huren
frietwagen-fietfestijn-zijkant | Foodtruck huren

Mobiele frietkraam

Met onze mobiele frietkraam kunnen wij u overal van dienst zijn. Zo kun je genieten van onze hele lijst met snacks in Zeeland of in Groningen. Het maakt ons niets uit! Wij willen heel Nederland kennis laten maken met onze heerlijke frituursnacks en frieten. Onze mobiele frietkraam heeft enkel een stopcontact nodig. Wij zorgen ervoor dat u overal heerlijk kunt smullen.

Prijzen Pakketten