Mayonaise

Ook wel bekend als mayo is deze saus niet weg te denken uit de frituurwereld. De koude witte saus is gemaakt op basis van olie, eidooiers, azijn, mosterd en eventuele smaakversterkers. De saus is natuurlijk extreem lekker bij een frietje, maar is eigenlijk met iedere frituur-snack te mixen. Mayonaise is altijd meer dan welkom.

Hoe wordt mayonaise gemaakt?

De basis van de mayo bestaat uit eieren en olie. Vaak wordt het eiwit van de eidooier gesplitst. De eerste wordt namelijk minder vaak gebruikt dan de dooiers. Vervolgens worden de dooiers met een olie opgeklopt tot een romige mayonaise.

Welke mayonaise is er?

Aangezien de basis van mayonaise vrij simpel is is er heel veel mogelijk. Er zijn misschien wel honderd mogelijkheden. Zo heb je truffelmayonaise, avocadomayonaise, joppiesaus er is zelfs whiskeymayo. Kortom, alles is mogelijk.

Gemiddeld eten we maar liefst 2,4 liter mayonaise per persoon per jaar.

Truffelmayonaise

Truffelmayonaise is niet alleen super lekker, maar ook heel gemakkelijk te maken. Je voegt namelijk simpelweg wat truffels toe aan de mayonaise. Dit kun je doen door dit helemaal fijn te stampen, maar ook door de truffels in kleine stukjes te snijden of brokkelen. Die keuze laten we aan jou.

Whisky Mayonaise

Whisky voegt écht iets toe aan de mayonaise. Zo geeft het lichte bittere van de whisky de mayo niet alleen een vollere smaak mee, maar maakt het de saus ook zachter. Dit is heerlijk bij bijvoorbeeld patatas bravas.

Joppiesaus

Joppiesaus is een gelige saus waarbij het recept eigenlijk een mysterie is. Er wordt gespeculeer dat de saus wordt gemaakt door de ingrediënten van ‘speciaal’, dat wil zeggen mayonaise, curry en uien. Samen met kerrie in een bepaalde verhouding zou dit zorgen voor Joppiesaus. Een groot mysterie, maar wel lekker.

Heerlijke snacks en sausjes op uw bedrijfslunch

Een bedrijfslunch, compleet verzorgd met heerlijke friet, snacks en de onvergeetbare frietsauzen is toch wel dé manier om jouw werknemers te bedanken voor hun harde werken. Wij komen graag met onze foodtruck langs om ervoor te zorgen dat uw medewerkers een bedrijfslunch krijgen om niet te vergeten.

Foodtruck huren op uw feest

Geeft u een feest? Ook dan is het huren van een foodtruck een fantastisch idee! U hoeft zich zelf geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat uw gasten voorzien worden van onze heerlijke frituursnacks, frieten, frietsauzen en dranken. Zo kunt u genieten van de gezelligheid!

Mobiele frietkraam

Met onze mobiele frietkraam kunnen wij u overal van dienst zijn. Zo kunt u genieten van onze hele lijst aan frietsauzen in Zeeland of in Groningen. Het maakt voor ons niets uit! Wij willen heel Nederland kennis laten maken met onze heerlijke frituursnacks, frieten en sausjes. Onze mobiele frietkraam heeft enkel een stopcontact nodig. Wij zorgen er voor dat u overal heerlijk kunt smullen.

Neem contact op

Heeft u een overige vraag? Wij helpen u graag!