Dé friet

Frietfrieten of patat is een gerecht van gefrituurde aardappelreepjes.” Afhankelijk van de bereidingswijze en vorm krijgt de friet een andere benaming. Denk hierbij aan rasfriet, kreukelfriet, Franse frieten of Vlaamse frieten. Ook afhankelijk van de saus of snacks krijgt de friet een andere naam. Denk aan een patatje oorlog of een frietje saté.

Vlaamse friet

Wanneer men spreekt van Vlaamse frieten heeft men het vaak over de dikkere frieten. Het gaat hier om frieten met een dikte van minimaal 14mm. Hierdoor proeft u vaak wat meer van de aardappel. Daarnaast worden de frieten twee keer gebakken. Hierdoor verliest de aardappel een groot gedeelte van haar vocht.

Franse frietjes

Bij franse frietjes denkt men meestal aan de dunnere frieten. Het gaat hier vaak om frietjes tussen de 5mm en 8mm. Deze frietsoort wordt met name aangeboden in amerikaanse fastfoodketens.

Friet weetje: Wij houden van friet!

Dat Nederlanders van friet houden is algemeen bekend. Maar wist u dat we gemiddeld 10 kilo aan friet eten per jaar?

Patatas Bravas

Patatas bravas zijn aardappelen die in ongelijke stukken zijn gesneden. Vervolgens worden deze gefrituurd in olie. Patatas bravas zijn aardappelen die in ongelijke stukken zijn gesneden en worden gefrituurd in olie. De gefrituurde aardappels worden vaak geserveerd met een salsa; de ‘salsa brava’. De patatas bravas zijn heerlijk in combinatie met een glas bier of wijn. Puur genot.

Spicy Fries

Zoals de naam eigenlijk al zegt zijn Spicy fries lekker pittig. De heerlijke frieten worden vaak met chili poeder en zout klaargemaakt. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u de Spicy fries precies maken zoals jij deze wilt.

Cheezy Fries

Cheezy fries, oftewel kaasfrietjes, zijn heerlijke frieten klaargemaakt met kaas. De cheezy fries worden vaak klaargemaakt met cheddar maar kunnen natuurlijk op allerlei manieren geserveerd worden.

Wist u dat?

Onze friet wordt volledig in plantaardige olies en vetten gebakken. Hierdoor zijn onze snacks niet alleen een stuk lekkerder. Maar ook een stuk gezonder!

Heerlijke friet op uw bedrijfslunch

Een bedrijfslunch, compleet verzorgd met heerlijke friet en snacks, is toch wel dé manier om jouw werknemers te bedanken voor hun harde werken. Wij komen graag met onze foodtruck langs om ervoor te zorgen dat uw medewerkers een bedrijfslunch krijgen om niet te vergeten.

Foodtruck huren op uw feest

Geeft u een feest? Ook dan is het huren van een foodtruck een fantastisch idee! U hoeft zich zelf geen zorgen te maken. Wij zorgen ervoor dat uw gasten voorzien worden van onze heerlijke frituursnacks, frieten, sauzen en dranken. Zo kunt u genieten van de gezelligheid!

Mobiele frietkraam

Met onze mobiele frietkraam kunnen wij u overal van dienst zijn. Zo kunt u genieten van onze hele lijst aan snacks in Zeeland of in Groningen. Het maakt voor ons niets uit! Wij willen heel Nederland kennis laten maken met onze heerlijke frituursnacks en frieten. Onze mobiele frietkraam heeft enkel een stopcontact nodig. Wij zorgen er voor dat u overal heerlijk kunt smullen.

Neem contact op

Heeft u een overige vraag? Wij helpen u graag!